Schuif het
rooster in het midden van de oven en verwarm die voor.
Bestrijk een ovenschaal met de olie en giet de rest in de schaal.
Verdeel de ui en de helft van de peterselie over de ovenschaal.
Bestrooi de kabeljauw aan weerszijden met peper en zout, leg de
moten in de ovenschaal en giet de wijn erin.
Smelt de helft van de boter, verdeel die over de moten vis en leg op
elk daarvan een schijf citroen.
Zet de schaal in de oven en controleer na 15-20 minuten of de
kabeljauw gaar is.
Neem de schaal uit de oven, schep de moten kabeljauw uit de schaal
op een voorverwarmde dienschotel en houd de vis in de oven nog even
warm.
Schenk de inhoud van de ovenschaal in een steelpan.
Laat de botersaus nog even koken en schenk van het vuur af de rest
van de peterselie en de in kleine stukjes verdeelde boter door de
botersaus.
Voeg daaraan naar smaak paprikapoeder, aroma, tabasco, peper, zout
of citroensap toe.
Neem de schotel uit de oven, verwijder de gebruikte citroen en giet
de saus over de vis.
Garneer de schotel met verse partjes citroen. |