250 g goed
uitgelekte zuurkool
300 g grof geraspte aardappelen (was de aardappelrasp niet zo blijft
het zetmeel behouden, waardoor u een goed samenhangend mengsel
krijgt)
2 bosuitjes in ringetjes
150 g geraspte Emmentaler
2 theelepels kummelzaadjes
1 ei
peper, zout
50-60 g boter |
Schep de
zuurkool met de geraspte aardappelen, de bosui, de kaas, de kummel,
het losgeklopte ei en wat peper en zout door elkaar, zodat het een
stevige massa wordt.
Verhit steeds wat boter in een grote koekenpan en schep er 3-4
bergjes zuurkool-aardappelmengsel in.
Druk de bergjes een beetje plat en bak de koekjes in ± 5 minuten aan
beide kanten goudbruin en gaar.
Houd de koekjes warm in een op ± 150ºC voorverwarmde oven.
Lekker met een gemengde salade, bijv. van frisée, paprika, tomaat en
rode ui. |