2 eetlepels
appels , geschild, in blokjes
1 zakje vanillesuiker
2 scharrelei(eren)
poedersuiker
2 eetlepels vloeibare honing
150 gram zelfrijzend bakmeel
2 geschild peren, in blokjes
zonnebloemolie
1 liter vanilleijs
halve sap van citroen
200 ml karnemelk
6 mandarijnen
4 gewelde vijgen, in stukjes
50 gram pecannoten, grof gehakt |
Lekker gourmet
recept, goed te gebruiken als toetje. De combinatie van een warme
pannenkoek met ijs en fruit blijft ...
Klop in een kom met een garde het bakmeel met de karnemelk, eieren
en vanillesuiker tot een dik beslag. Schenk het beslag in een
schenkkan en zet deze tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Pel de mandarijnen en verwijder de vliesjes rond de partjes. Meng in
een schaal de peer met de appel, mandarijn, vijgen, pecannoten,
citroensap en honing. Zet de schaal tot gebruik afgedekt in de
koelkast.
Zet het beslag en de fruitsalade op tafel, Verhit in een pannetje
een beetje olie en schenk er een beslag in. Bak het pannenkoekje tot
de bovenkant droog is. Keer het pannenkoekje om en bak de onderkant
goudbruin. Schep er een beetje mandarijnensalade op. Strooi de
poedersuiker erover en schep er een bolletje ijs bij.
|