Karnemelkpannenkoekjes

Ingrediënten voor 4 personen:

2 eetlepels appels , geschild, in blokjes
1 zakje vanillesuiker
2 scharrelei(eren)
poedersuiker
2 eetlepels vloeibare honing
150 gram zelfrijzend bakmeel
2 geschild peren, in blokjes
zonnebloemolie
1 liter vanilleijs
halve sap van citroen
200 ml karnemelk
6 mandarijnen
4 gewelde vijgen, in stukjes
50 gram pecannoten, grof gehakt

Bereiding:

Lekker gourmet recept, goed te gebruiken als toetje. De combinatie van een warme pannenkoek met ijs en fruit blijft ...
Klop in een kom met een garde het bakmeel met de karnemelk, eieren en vanillesuiker tot een dik beslag. Schenk het beslag in een schenkkan en zet deze tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Pel de mandarijnen en verwijder de vliesjes rond de partjes. Meng in een schaal de peer met de appel, mandarijn, vijgen, pecannoten, citroensap en honing. Zet de schaal tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Zet het beslag en de fruitsalade op tafel, Verhit in een pannetje een beetje olie en schenk er een beslag in. Bak het pannenkoekje tot de bovenkant droog is. Keer het pannenkoekje om en bak de onderkant goudbruin. Schep er een beetje mandarijnensalade op. Strooi de poedersuiker erover en schep er een bolletje ijs bij.