Spaanse aardappeltjes

Ingrediënten voor 4 personen:

1 zak voorgegaarde, blokjes aardappelen, 450 gram
2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
2 tomaten
1 theelepel chilipoeder
milde olijfolie
1 rode paprika
2 eetlepels groene olijven, zonder pit in ringen

Bereiding:

Lekker gourmet (bij) gerecht van aardappelblokjes met paprika, tomaat en lekker pittig door wat chilipoeder.
Snijd de tomaten in partjes en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees vervolgens in kleine blokjes. Meng in een schaal de tomaten met de parika's, peterselie en olijven. Zet de schaal afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Zet de aardappelblokjes, de schaal met gesneden groente en chilipoeder op tafel.
Verhit een beetje olie in een pannetje en bak wat van de aardappelblokjes in ongeveer 5 minuten rondom bruin. Voeg wat van het paprika/tomaten mengsel toe en bak alles al omscheppend nog enkele minuten. Strooi er de chilipoeder, peper en zout erover.