Meng de azijn
met de mosterd en de honing in een grote kom goed door elkaar.
Giet al roerend druppelsgewijs de olie erbij, meng het basilicum
erdoor en breng de dressing op smaak met peper, zout en citroensap.
Zet een pan water op, schil de meiknolletjes, snijd ze in partjes en
blancheer ze in 10 minuten gaar.
Blancheer de sugarsnaps in 4 minuten beetgaar, spoel de
meiknolletjes en de
sugarsnaps met koud water af en meng ze door de dressing.
Snijd de kerstomaatjes doormidden en de meikaas in blokjes en meng
ook deze erdoor.
Dien de salade op in een ijsbergslablad en geef er warme witte
bolletjes bij.
Meikaas is een kaassoort die niet zo bekend is en daardoor ook niet
veel wordt
gegeten. De naam van de kaas is een beetje misleidend, want meikaas
kan het
hele jaar door worden gemaakt. Het is een witte zachte kaas met een
lichtzure smaak die na 24 uur pekelen wordt verkocht.
Doordat de kaas niet wordt gerijpt, ontstaat er geen korst en moet
de kaas binnen drie dagen worden gegeten.
|