boter om in te
vetten
200 g gemengde gedroogde zuidvruchten (pruimen, abrikozen, vijgen)
1 eiwit
scheutje cognac
1 takje verse rozemarijn
100 g walnoten
600 g kalkoenfilet in 4 plakken
4 eetlepels boter om in te bakken
2,5 g gevogeltebouillon
1,5 dl slagroom
zwarte peperkorrels |
Verwarm de oven
voor op 200ºC.
Vet een ovenschaal in.
Snijd de pruimen en de abrikozen in heel kleine blokjes en pureer de
vijgen met het eiwit en een scheutje cognac.
hak de walnoten en de rozemarijn (houd 1 takje apart).
Meng alles goed door elkaar en doe de massa in een spuitzak met een
grote ronde spuitmond.
Snijd de kalkoenfilets open, vul ze en maak de filets met keukentouw
of een cocktailprikker dicht.
Verwarm de boter in een koekenpan tot hij niet meer schuimt en bak
de filets op hoog vuur rondom bruin.
Leg ze in de ovenschaal en laat ze in de oven circa 15 minuten
garen.
Zet de bouillon op met de slagroom dit inkoken met een takje
rozemarijn en wat zwarte peperkorrels.
Snijd het vlees in plakjes en serveer die met de saus, een gepofte
aardappel en rodekool met appeltjes.
Meestal vind ik kalkoen- en kipfilet een beetje saai van smaak en
daarom vul ik ze graag.
In dit recept gebruik ik hier gedroogde zuidvruchten voor, maar je
kunt ze eigenlijk met van alles vullen.
Een vulling met kaas, paprika of champignons; er zijn heel veel
smaken die
goed met kalkoenfilet combineren.
|