Schil de
aardappelen en snijd ze in blokjes.
Snijd de pompoen in blokjes en de bleekselderij in plakjes.
Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Breng de bouillon aan de kook en voeg de aardappelen en de groenten
toe.
Laat dit 15 minuten doorkoken tot de aardappelen en de groenten goed
gaar zijn en pureer de soep met de staafmixer.
Breng op smaak met zout, peper en gehakte koriander en schep vlak
voor het opdienen een eetlepel zure room in de soep.
Dit is een heel snelle manier om pompoensoep te maken, maar als je
er wat meer tijd aan kunt besteden, kun je de soep ook in de pompoen
bereiden.
Volg hetzelfde recept, maar hol nu een hele pompoen uit. Doe het
voorzichtig, want hij mag niet gaan lekken.
Snijd de groenten wat grover, doe ze in de pompoen en giet de
bouillon erbij.
Zet de pompoen dan in de op 180ºC. voorverwarmde oven en laat de
inhoud in 30 á 45 minuten goed gaar worden.
Pureer de soep, breng op smaak als boven en serveer hem in de
pompoen zelf.

|