Spoel de tahoe
met koud water af en snijd hem in blokjes.
Snijd de preien in ringen en de sperziebonen in stukjes.
Pel en snipper de knoflook.
Maak de taugé schoon.
Verwarm wat olie in de wok en bak de tahoeblokjes even aan.
Voeg de preiringen toe, laat die glazig worden en bak ook de gember
en de knoflook even mee.
Voeg de bouillon met een scheutje sojasaus toe, meng de
sperzieboontjes en de taugé erdoor en laat alles goed doorwarmen.
Breng op smak met zout en sambal en serveer met witte rijst.
Tahoe - ook wel tofu genaamd - is een soort koek van gemalen en
geperste
sojabonen. Het is een licht verteerbaar product dat rijk is aan
eiwitten, onverzadigde verzuren en vitamine B en E.
Tahoe is vrij neutraal van smaak en is dus echt een product dat goed
op smaak
moet worden gebracht. De beste manier om dat te doen is door het met
pittige
en sterk smakende ingrediënten te combineren. Het wordt dan ook veel
in de
Indische keuken gebruikt en ook is het een belangrijke
vleesvervanger voor vegetariërs.
Tegenwoordig kun je ook gerookte tahoe kopen. Die heeft van zichzelf
natuurlijk veel meer smaak en is voor de vegetariër een welkome
variatie.
|