Verwarm de oven
voor op 200ºC.
Vet een taartvorm goed in.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Snijd de tuttifrutti in reepjes, vermeng die met de hazelnoten en de
aardappelblokjes en bestrooi met kaneel en de bruine suiker.
Verdeel het mengsel in de vorm.
Klop de eieren los met de slagroom en breng goed op smaak met zout
en peper.
Giet de massa over de aardappelen en klop de vorm een paar keer op
de tafel,
zodat het roommengsel goed om alle ingrediënten heen zit.
Bak de gratin afgedekt met bakpapier 30 minuten in de oven.
Een bijzonder aardappelgarnituur dat heel geschikt is voor
vegetariërs of bij wild of gevogelte.
Probeer ook eens het volgende simpele zoeteaardappelgerecht:
Snijd de zoete aardappelen in plakjes en leg ze in een met boter
ingevette ovenschaal.
Bestrooi met kaneel en bruine suiker, giet er een laagje vers
geperst
sinaasappelsap over en laat afgedekt in de oven bij 200°C in 15
minuten gaar worden.
|