Recept uit de...

     

 

Zoeteaardappelgratin met kaneel, tuttifrutti en hazelnoten

Ingrediënten voor 4 personen:

boter om in te vetten
500 g zoete aardappelen
zakje tuttifrutti
150 g hazelnoten
kaneel
2 eetlepels bruine basterdsuiker
3 eieren
3 dl slagroom
zout en versgemalen peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200ºC.
Vet een taartvorm goed in.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Snijd de tuttifrutti in reepjes, vermeng die met de hazelnoten en de
aardappelblokjes en bestrooi met kaneel en de bruine suiker.
Verdeel het mengsel in de vorm.
Klop de eieren los met de slagroom en breng goed op smaak met zout en peper.
Giet de massa over de aardappelen en klop de vorm een paar keer op de tafel,
zodat het roommengsel goed om alle ingrediënten heen zit.
Bak de gratin afgedekt met bakpapier 30 minuten in de oven.
Een bijzonder aardappelgarnituur dat heel geschikt is voor vegetariërs of bij wild of gevogelte.
Probeer ook eens het volgende simpele zoeteaardappelgerecht:
Snijd de zoete aardappelen in plakjes en leg ze in een met boter ingevette ovenschaal.
Bestrooi met kaneel en bruine suiker, giet er een laagje vers geperst
sinaasappelsap over en laat afgedekt in de oven bij 200°C in 15 minuten gaar worden.