Maak het gehakt
op smaak met de gehaktmix en het kopje melk, of zoals u gewend bent.
Hak de soepgroenten heel fijn of gebruik hiervoor de blender (doe in
het
laatste geval de melk bij de groenten, dat werkt gemakkelijker).
Meng de soepgroenten door het gehakt en kneed het stevig tot een
vaste massa.
Maak er een broodje van, druk de knakworsten diep in het deeg en
vorm het broodje nog even na.
Leg de plak kaas erop.
Laat de boter in een diepe braadpan licht kleuren, leg het
gehaktbroodje
erin, sluit de pan half af en braad het gehakt op matig vuur in ± 40
minuten geheel gaar.
Het gehakt wordt tijdens het braden niet gekeerd, maar moet wel af
en toe met
de boter uit de pan worden bedropen.
Serveer het gehaktbroodje warm in dikke plakken gesneden met
bijvoorbeeld sla
en patat frites met mosterdsaus.
Of laat het afkoelen en snijd het in dunne plakjes voor de boterham.
|