Verrassend gehaktbroodje

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g gehakt half-om-half
1 zakje gehaktmix
1 3/4 melk
3 knakworsten
1 kop jonge soepgroenten
1 plak jong belegen kaas
100 g (bak)boter

Bereiding:

Maak het gehakt op smaak met de gehaktmix en het kopje melk, of zoals u gewend bent.
Hak de soepgroenten heel fijn of gebruik hiervoor de blender (doe in het
laatste geval de melk bij de groenten, dat werkt gemakkelijker).
Meng de soepgroenten door het gehakt en kneed het stevig tot een vaste massa.
Maak er een broodje van, druk de knakworsten diep in het deeg en vorm het broodje nog even na.
Leg de plak kaas erop.
Laat de boter in een diepe braadpan licht kleuren, leg het gehaktbroodje
erin, sluit de pan half af en braad het gehakt op matig vuur in ± 40 minuten geheel gaar.
Het gehakt wordt tijdens het braden niet gekeerd, maar moet wel af en toe met
de boter uit de pan worden bedropen.
Serveer het gehaktbroodje warm in dikke plakken gesneden met bijvoorbeeld sla
en patat frites met mosterdsaus.
Of laat het afkoelen en snijd het in dunne plakjes voor de boterham.