Gerookte eitjestaart met zalm

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor het deeg:
200 g zelfrijzende bloem
0.5 - 0.75 dl water
25 g boter
zout
Voor de vulling:
1/4 komkommer, in fijne blokjes gesneden
peper, zout en muskaatnoot
3 eieren
1 dl room
boter
200 g gerookte zalm, in kleine stukjes en blokjes
1 eetl. gehakte peterselie
4 theel. zalm- of lompviseitjes

Bereiding:

De dag voordien:
Vermeng de bloem met het water en boter tot u een homogeen geheel bekomt.
Voeg er zout aan toe, dek af met een vochtige doek en laat 1 uur rusten.
Stoof de komkommerblokjes in een nootje boter en breng op smaak met peper en zout.
Klop daarna de eieren met de room los en kruid met peper, zout en
muskaatnoot. Ondertussen smeert u een taartvorm van ongeveer 20 cm in met boter.
Verwarm de oven gedurende 25 minuten voor op 180ºC.
Rol het deeg uit op 3 mm dikte, plaats het mooi in de taartvorm en druk
zacht met de duim tegen de boorden.
Verdeel de zalmblokjes en de komkommerblokjes over de taartbodem en roer
tenslotte vers gehakte peterselie door het eierbeslag. Giet dit over de taartbodem.
Plaats de taart gedurende 20 tot 30 min in een oven van 180ºC. en
laat de taart zachtjes bakken. Als de taart volledig gebakken is, haalt
u ze uit de vorm en laat u ze afkoelen.
De dag zelf:
Plaats de taart enkele minuten in een warme oven op 180 graden. Net lang
genoeg om de champagne te ontkurken. Snijd de taart in spietjes en
versier deze met wat zalm- of lompviseitjes.
Info:
-----
Bereidingstijd: 50 minuten.