Aardappeltaart

IngrediŽnten voor 6-8 personen:

5 takjes basilicum
4 cl olijfolie
4 teentjes knoflook
40 g pecorino romano (Italiaanse kaas)
1.25 dl melk
40 g bloem
3 eieren
peper
zout
600 g grote geschilde aardappelen
2 eetl. paneermeel
600 g vleestomaten in plakjes
vijzel
lage taart of quichevorm (22 cm doorsnede)

Bereiding:

GARNERING: van basilicum blaadjes plukken (paar blaadjes
achterhouden). In vijzel blaadjes met olijfolie en 2 teentjes knoflook
tot puree wrijven. Pecorino in kleine stukjes schaven.
AARDAPPELTAART: Oven voorverwarmen op 225ļC. In kom melk en bloem
gladroeren. Eieren toevoegen en loskloppen. 2 teentjes knoflook
erboven uitpersen. Op smaak brengen met peper en zout. Aardappelen
grof raspen. Door melkmengsel roeren. Vorm invetten met olie.
Besstrooien met paneermeel. Aardappelmengsel overdoen in vorm. In
midden van oven taart in 1 uur gaar bakken.
AFWERKEN: Taart met scherp mesje langs rand lossnijden. Op grote
schaal omkeren. Schaal garneren met tomaat. Tomaat bestrooien met zout
en peper. Basilicumpuree en kaas erover verdelen. Taart garneren met
blaadjes basilicum.