Griekse halva (griesmeelpudding)

IngrediŽnten voor 12 Porties:

Dit is mijn versie van de traditionele Griekse halva. Mijn versie van deze griesmeelpudding is lichter en bevat minder calorieŽn. In een mum van tijd klaar.
1 liter water
geraspte schil van 1 citroen
250 g suiker
3 eetlepels olijfolie
200 g grove griesmeel
2 eetlepels cacaopoeder

Bereiding:

Doe de geraspte schil, de suiker en de olijfolie in een zware braadpan met 1 liter water. Breng het bijna aan de kook, en haal de pan van het vuur wanneer belletjes vormen.
Voeg het griesmeel toe en meng goed met een houten lepel. Het mengsel moet dik zijn. Giet de helft van het griesmeelmengsel in een puddingvorm. Roer de cacao door de andere helft van het beslag en meng goed. Giet het cacaomengsel op het witte griesmeelmengsel.
Laat 2 tot 3 uur afkoelen tot de pudding tot kamertemperatuur is afgekoeld voordat je het serveert. Eet smakelijk.