Elmali kirinti tart

IngrediŽnten voor 4 personen:

De welbekende apple crumble cake wordt nu ook in Turkije gemaakt en is behoorlijk in de smaak gevallen de laatste tijd.
Bereidingstijd: 60 minuten
IngrediŽnten vulling:
5 appels
1 theelepel kaneel
halve eetlepel roomboter
IngrediŽnten voor de kruimel:
2 bekers kristalsuiker
halve beker lichtbruine basterdsuiker
150 gram roomboter
2 bekers meel

Bereiding:

Schil de appels en snijd ze in kleine dunne plakjes:
Leg ze in een pan. Strooi de kaneel eroverheen en leg de roomboter er ook in. Roer alles goed door:
Laat dit net zo lang op het vuur totdat de appels zacht zijn (en dus niet gesmolten).
Neem een kom. Doe hier de kristalsuiker, basterdsuiker, roomboter en het meel in:
Kneed alles tot kleine stukjes (kruimels). Dit kneden kan een tijd duren. Zorg ervoor dat er wat grote kruimels ontstaan zijn:
Als de appels ondertussen klaar zijn, neem je een ovenschaal en leg je de appels erin:
Doe de kruimels over de appels heen in de ovenschaal. Verdeel alles goed:
Doe het in de oven. De apple crumble is klaar wanneer de kruimels goud/bruin kleuren, en de appels een beetje zachter zijn geworden.
Laat de appelkruimeltaart even afkoelen. Om het nog lekkerder te maken, spuit je wat slagroom over een stukje van de taart.