Turks fruit met chocolade

IngrediŰnten voor 8 Porties:

Turks fruit of loukoums worden meestal op smaak gebracht met fruit of bloemen water (roos, oranjebloesem water...). Ik paste het recept aan en voegde nog wat chocolade toe voor alle chocoladeliefhebbers. Goddelijk!
eiwit van 2 eieren
75 g melkpoeder (of 25 ml gewone melk)
1 citroen, geperst
1 kg suikerklontjes
100 g chocolade om mee te koken, geraspt
125 g ma´smeel
een paar druppels oranjebloesem water (optioneel)
poedersuiker (of cacaopoeder indien gewenst)

Bereiding:

Klop de eiwitten stijf; zet ze apart.
Doe 1,5 liter water, dan melkpoeder, citroensap, suikerklontjes, geraspte chocolade en eiwitten in een pan.
Breng aan de kook, roer goed om de suiker op te lossen, laat vervolgens 5 minuten sudderen, haal het schuim eraf en breng weer aan de kook.
Voeg het ma´smeel aan 25 ml water toe en giet het in het chocolademengsel en roer tot het dik wordt. Een druppel van het mengsel moet aan een lepel kleven en dan langzaam wegglippen.
Voeg eventueel het oranjebloesem water toe. Giet dit mengsel in een rechthoekige ovenschaal.
Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker (of cacaopoeder naar smaak) en snijd het Turks fruit in 2 of 3 cm blokjes.
Bestrooi weer met suiker en serveer. Je kunt ze ook bestrooien met poedersuiker gemengd met cacaopoeder. Dan krijg je zwart met witte vlekken.