De oven
voorverwarmen op 180ºC./gasstand 4.
Smelt de boter op laag vuur. Giet 2 eetlepels van de boter op de
bodem van een ovenschaal van 20x30cm. Leg 3 vellen filodeeg in de
schaal. Snij bij zodat het past. Strooi 2 eetlepels pecannoten over
het deeg. Leg nog eens 3 vellen filodeeg erover en bestrijk dit
rijkelijk met gesmolten boter en bestrooi met 2 eetlepels pecannoten.
Herhaal deze lagen tot de schaal voor 3/4 vol is.
Snij het gebak met een scherp mes tot diamantvormen. Druk een
kruidnagel in het midden van elke diamant. Giet de resterende boter
over het geheel.
Bak 45 tot 50 minuten in de voorverwarmde oven, tot het goudbruin
is.
Meng ondertussen suiker, water en kaneelstokje in een middelgrote
pan en breng aan de kook, onder voortdurend roeren. Laat 10 minuten
pruttelen.
Voeg de honing toe en laat nog 2 minuten langer zachtjes koken. Haal
van het vuur en verwijder het kaneelstokje. Giet het honingmengsel
over de warme baklava. Laat afkoelen op een rooster. Snijd in
diamantvormen.
|