Pompoendessert met geklopte kaneelroom en walnoten

IngrediŽnten voor 6 Porties:

Een smakelijk winters toetje van pompoen met opgeklopte kaneelroom en gehakte walnoot, dit familierecept wordt al jarenlang bij ons in de familie van moeder op dochter doorverteld en een ieder geeft er zijn eigen draai aan. Het is de moderne versie van een typisch Turks toetje.
1 kilo pompoen
225 gram kristalsuiker
5 eetlepels gehakte walnoten
500 ml volle melk
2 eetlepels kaneel
300 gram roomboter
150 gram kristalsuiker
1 eierdooier

Bereiding:

Verwijder de schil en zaadjes van de pompoen. Snij het vruchtvlees in mooie vierkante stukken. (ong 4 x 4 cm).
Doe de stukken pompoen in een grote hapjespan strooi de kristalsuiker over de pompoen.
Kook de pompoen voor ongeveer 30 minuten op een laag pitje.
Doe de pompoen vervolgens in een grote ovenschaal en bak het voor ca. 20 minuten op 150 graden.
Laat de pompoen afkoelen en doe het daarna in de koelkast. De pompoen moet goed koud zijn wanneer je het gaat serveren. Daarom is het het handigste om de avond van te voren de pompoen al te bereiden.
Voor de opgeklopte kaneelroom neem je een schone vetvrije pan.
Kook al roerende 250 ml. volle melk samen met 150 gram roomboter en 65 gram suiker. Wanneer de melk begint te koken haal je het van het vuur.
Neem een grote schone pan en doe hier de overige helft van de roomboter in.
Giet het warme mengsel over bij de pan waar alleen de roomboter in zit en doe de eierdooier erbij.
Mix het geheel goed door elkaar en en laat het goed afkoelen.
Wanneer het mengsel afgekoeld is kan de room opgeklopt worden. Voeg voordat de room wordt opgeklopt twee eetlepels kaneel toe.
Klop het op met een garde of een mixer, net zolang totdat het de juiste structuur heeft. De room moet als het ware met een lepel geschept kunnen worden.
Serveer de pompoen samen met de kaneelroom en de gehakte walnoten.
Tip:
Voor een extra feestelijk toetje doe je er een bolletje ijs bij.