Banaan in chocoladesaus

IngrediŽnten voor 2 of 4 (tussen haakjes) personen:

Vroeger werd dit gerecht als tussendoortje gegeten. Tegenwoordig is dit tussendoortje uit de Australische keuken ook vaak als nagerecht terug te vinden op de menukaart.
Bereidingstijd bedraagt ongeveer: 10 Š 15minuten
250 (400) gram pure chocolade
1 (2) dessertlepel lepel(s) gouden stroop
1 (2) dessertlepel room
1 (2) eetlepel(s) gehakte noten
150 (250) gram boter
1 (2) eetlepel(s) melk
2 (4) bananen

Bereiding:

Breek de chocola in stukjes en verwarm het in een pannetje met de boter, gouden siroop en melk. Verwarm het geheel rustig tot de chocola volledig gesmolten is. Haal het pannetje van het vuur en mix de room erdoor. Snij de bananen in grove stukken en leg dit in een schaaltje. Giet de chocolade saus erover heen en besprenkel met wat gehakte noten.