Australische appelcake.

Ingrediënten voor 6 Porties:

125 g boter
90 g suiker
125 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
1 ei, flink losgeklopt
Voor de vulling
3 Granny Smith appels, geschild, zonder klokhuis en in schijfjes gesneden
2 hele kruidnagels
2 eetlepels rozijnen
1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
het sap van 1/2 citroen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180ºC. / gasovenstand 4. Vet een cakeblik van 18 cm lang in en bedek met bakpapier.
Doe de appels, 1 kleine eetlepel water en de kruidnagels in een koekenpan. Bak 5 minuten op laag vuur.
Meng de rozijnen, basterdsuiker en specerijen in een kleine kom. Zet opzij.
Smelt de boter in een middelgrote pan. Voeg de suiker toe en roer gedurende 1 minuut. Haal van het vuur en roer de bloem erdoor, en vervolgens het losgeklopte ei.
Verdeel de helft van het beslag met natte handen over de bodem van de vorm. Bestrooi met het appel- en rozijnen mengsel.
Giet het citroensap erover, en laat dan het resterende beslag er in lepels op vallen. (Er zal niet veel beslag zijn).
Bak gedurende 30 minuten of tot het gaar is. Misschien dat je nog een extra 5 minuten moet bakken.