Corinne's Anzac koekjes

IngrediŽnten voor 12 Porties:

Anzac koekjes zijn de nationale koekjes van AustraliŽ. Dit zijn de beste die ik ooit heb gehad - hoewel ze een variant van de traditionele zijn. Voor deze gebruik je Weetabix en stroop, samen met golden syrup en de gebruikelijke ingrediŽnten.
110 g boter
2 eetlepels golden syrup (gul zijn als je ze zachter wilt)
2 eetlepels stroop (gul zijn als je ze zachter wilt)
80 g havermout
60 g onbewerkte tarwezemelen
110 g donkerbruine basterdsuiker
60 g volkorenmeel
1 1/2 Weetabix koekjes
1 theelepel baksoda
1/2 theelepel zeezout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160ļC. / gasoven stand 2-3.
Verhit de boter, golden syrup en stroop in de magnetron of op de kookplaat tot de boter is gesmolten; roer om alles goed te combineren.
Combineer alle droge ingrediŽnten en meng. Voeg de natte ingrediŽnten toe aan de droge ingrediŽnten en meng goed.
Lepel in koekjesvormen op een ingevette bakplaat. Bak gedurende 15 minuten.
Haal de bakplaat uit de oven en laat ze een paar minuten hard worden, leg ze daarna op een rooster om volledig hard te laten worden.