Voorbereiding:
vermeng de bloem met de bakpoeder in een grote kom
in het midden een kuiltje maken en hierin het ei, melk, kaneel en
citroenrasp doen
verdeel de botervlokjes over de rand van de bloem en strooi de
amandelpoeder erover
met 2 messen het deeg gaan bewerken en mengen
daarna snel met een koele hand verder kneden tot een egaal deeg
zet het deeg 1 uur op een koele plaats weg
Bereidingswijze:
beboter de springvorm
druk dan hierin 2/3 van het deeg op de bodem
(op de bodem 1 cm dik en tegen de randen 1,5 cm hoog)
voor de vulling de jam met het citroensap dooreen roeren en
verdelen over de bodem van de taart
de rest van het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uitrollen
tot een langwerpige lap
snij hieruit repen van 1,5 cm breedte
leg de repen schuin over elkaar over de taart in ruitvorm
druk met een vork de randen er overheen
roer de eierdooier even los en bestrijk het deeg ermee aan de
bovenkant
schuif de taart in de voorverwarmde oven in het midden
BAKTIJD= 50 min op 200°C.
uit de oven even laten afkoelen tot de grootste hitte eraf is
dan de vorm losmaken en de taart laten afkoelen op een
taartenrooster
vlak voor het serveren bestrooien met wat poedersuiker
|