Zwitserse rol.

Ingrediënten voor 4 personen:

HET DEEG:
6 eierdooiers
125 g suiker
6 eiwitten
75 g suiker
1 pakje vanille suiker
120 g patentbloem
80 g maïzena
boter om in te vetten
suiker om te bestrooien
DE VULLING:
400 g aardbeienjam
VERDER:
witte besterdsuiker (om mee te bestrooien)

Bereiding:

Voorbereiding:
klop de eierdooiers met de suiker heel lang schuimig
klop de eiwitten zeer stijf
bij beetjes de suiker en vanillesuiker erdoor kloppen
het eiwitschuim op de dooiermassa leggen
de bloem en de maïzena mengen en bij beetjes boven de kom met dooier en eiwit zeven; voorzichtig erdoor spatelen met een gladde lepel
bekleed een bakblik met aluminiumfolie en smeer dit dik in met boter, strijk nu het deeg hierop uit, (even dik) en zorg alzo dat een grote vierkanten deeglaag ontstaat
vouw de folie er omheen omhoog, zodat het deeg niet kan uitlopen tijdens het bakken
schuif het bakblik in de hete oven van 200°C en bak 15 min

Bereidingswijze:
uit de oven meteen bestrooien met de suiker en op een schone theedoek storten
trek de folie eraf en de voorverwarmde jam erop uitstrijken
met behulp van een doek snel oprollen en enige tijd in de doek laten tot deze lauw warm is geworden en de vorm heeft aangenomen
dan de doek verwijderen en de rol verder op een rooster laten uitdampen