Zwitsers Appelgebak.

Ingrediënten voor 5 personen:

1 pak Mix voor Fijne Cake
aluminiumfolie
4 paperclips
200 g boter
750 g vast zure appels (bv. goudreinetten)
3 eieren (m)
= dl melk
50 g suiker
2 afgestreken theelepels kaneel

Bereiding:

Maak van aluminiumfolie een rechthoekig bakje van 25 x 35 cm met 4 opstaande randen van 3 cm en zet de hoeken met een paperclip vast. Beboter deze vorm en zet hem op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 160°C. Schil de appelen, verwijder de klokhuizen en snijd iedere appel in 12 - 16 stukjes. Roer met de mixer de boter tot een lichtgekleurde romige massa. Klop de eieren er in goed door en door, blijf daarna nog 5 minuten kloppen. Voeg afwisselend, in gedeelten, de cakemix en de melk toe en klop tot het beslag geheel glad is. Strijk het deeg gelijkmatig in de vorm uit. Schik de appelpartjes op het deeg en bestrooi het geheel met het mengsel van suiker en kaneel. Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven. Bak het Zwitsers appelgebak in 1 uur gaar en lichtbruin.