Lekker zoet/zure
taart met schuim bovenop.
Voorbereiding:
Oven voorverwarmen op 180 graden Celcius.
Taartvorm invetten met boter.
Bereidingswijze:
Verkruimel het pak met koekjes tot fijn gruis en smelt de boter in
een pan.
Voeg dit samen tot een geheel.
Doe dit in de bakvorm en druk het stevig aan.
Vulling:
Doe in een beslagkom de condensmelk. Voeg tijdens het mixen beetje
bij beetje de citroensap toe. Klop 2 eierdooiers tot ze lichtgeel
van kleur zijn en voeg deze aan het mengsel toe.
Doe de vulling in de ingevette taartvorm bovenop de bodem en doe dit
voor 10 minuten in de oven.
Ondertussen maak je het schuim voor bovenop:
Doe de 2 eiwitten in een kom en klop ze stijf.
Voeg daarna de suiker toe en meng dit goed.
Haal de taart na 10 minuten uit de oven en doe het eiwitmengsel
erop. Maak met een lepel kleine piekjes zodat deze mooi bruin worden
in de oven.
Doe de taart nogmaals in de oven, deze keer 20 minuten.
Om de taart wat groter te maken, kun je het recept verdubbelen. Let
dan wel op de bereidingstijd, de taart moet dan wat langer, dus de
eerste keer 15 minuten en de 2e keer 30-40 minuten.
|