Een zoete
nagerecht uit Zuid-Afrika.
Bereidingswijze:
Zeef bakpoeder, zout en bloem samen.
Wrijf boter in droge ingrediënten.
Meng melk en ei goed en voeg precies zoveel vocht toe voor een
stijve deeg.
Rol deeg uit in een rechthoek.
Verdeel abrikozenjam
Rol deeg vanaf de kortste kant op.
Plaats rol in een ovenschaal.
Verdeel stroop erover.
Bak bij 180*C. voor 40 - 60 min. tot goudbruin van kleur en gaar.
Verdeel stroop weer steeds opnieuw over roly-poly tijdens
bakproces.
VERDER:
Haal roly-poly nu uit stroopsaus en snij dit in plakken van
2+1/2 cm dikte.
Plaats plakken roly-poly weer dakpansgewijs terug in stroopsaus.
Verdeel warme Vanillevla erover en bak verder voor 15 min. tot
alles beetje vermengd zijn en mooi van kleur.
Serveertip:
Vanille roomijs past ook goed hierbij.
|