Zweedse rabarbertaart

IngrediŽnten voor 4 personen:

Crumble:
1 1/3 kop gewone bloem
1 3/4 kopje havermout
Ĺ kopje witte suiker
Ĺ kopje bruine suiker
2 eetl. bakpoeder
200 gram boter
Vulling:
4-5 medium / large rabarberstelen
1/3 kopje witte suiker
2-4 eetl. stroop
3 eetl. boter

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200C / 390F.
Meng alle droge ingrediŽnten voor de crumble in een kom. Voeg de margarine toe en meng goed met je handen of een Mixer met deeg-haken. Zorg ervoor dat alle margarine is gemengd in goed. Schoon en schil de rabarber en snijd ze in vinger dikke plakken. Vet je taartvorm en voeg de helft van de crumble mix. Tik voorzichtig om te vormen van een losse basis voor de rabarber te leggen op. Voeg al uw rabarber stukken en bestrooi met suiker en besprenkel met stroop. Voeg nu uw margarine in kleine nobs gelijkmatig verspreid over de vulling. Voeg de rest van crumble mix op de top van de rabarber en bak in de oven gedurende 25 minuten.