Oosterse fruitsalade.

Ingrediënten voor 4 personen:

3 stengels citroengras, 50 g fijne suiker, 1 dl water, 1 kleine cantaloupe (meloen)of galia meloen, 1 mango, 440 gr lychees uit blik (uitgelekt), verse muntblaadjes

Bereiding:

Heerlijke lichte salade als nagerecht na een gekruide of zware maaltijd
Voorbereiding:
Pel de buitenste laag van de citroengrasstengels, hak de bolle witte onderkant fijn en gooi de vezelige bovenkant weg. Doe de citroengras, suiker en het water in een steelpan. Laat het, al roerend, 5 minuten sudderen tot de suiker oplost en breng het dan aan de kook. Haal de steelpan van de warmtebron en laat het 20 minuten afkoelen. Zet het dan nog eens 30 minuten in de koelkast.
Halveer de meloen en verwijder de zaadjes. Snijd dan de meloen in parten, haal de schil eraf en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Snijd vervolgens de twee bolle zijden van de mango dicht bij de pit af. Snijd kriskras patroon over het vruchtvlees, maar niet door het vel, keer dan het vel binnenstebuiten zodat de blokjes vruchtvlees naar buiten komen en snij die af.

Bereidingswijze:
Doe de meloen, mango en lychee in schaaltjes. Zeef de citroengrassiroop en schenk die over het fuit.
Serveertip:
Garneer met muntblaadjes.