Thaise vruchtenschotel met kokossaus.

Ingrediënten voor 4 personen:

Een assortiment Thais fruit zoals lychees*ramboetan*mango, ananas, watermeloen, honingmeloen, papaja, carambola (stervrucht), banaan, een beetje citroensap voor de kokossaus, 175 ml dikke kokosmelk, 55 g basterdsuiker

Bereiding:

Een Thaise maaltijd wordt gewoonlijk met vers fruit afgesloten. voor dit recept wordt een assortiment fruit geserveerd met een eenvoudige kokossaus.
Bereidingswijze:
Maak het fruit schoon. pel de lychees of ramboeteans en begin bij het steeltje.
snijd de mango aan beide kanten van de pit doormidden. schil hem en snijd hem in reepjes.
verdeel de ananas in parten en schil deze.
snijd de stervrucht in schijfjes.
snijd de bananen diagonaal in stukjes en schep ze door de citroensap.
schik het fruit op een schaal.
meng voor de saus de kokosmelk met de suiker. giet hem over het fruit of serveer het in een aparte kom of schenkkan.
Serveertip:
Als u de saus apart opdient, garneer hem dan met geraspte citroen en limoenschil.
koel eventueel het fruit en de saus voor het opdienen.