Bojo (zoete cassavecake).

Ingrediėnten voor 10 personen:

Ruim 1 kg verse cassave of 1 kg kant-en-klaar geschilde uit de diepvries (toko)
200 g boter
300 g suiker
2-3 zakjes vanillesuiker
125 g gemalen kokos
50 g rozijnen
1 eetl. kaneel
zout
300 ml kokosmelk
150 ml melk
amandel-essence
suikermuisjes, musket of sprinkles

Bereiding:

Bojo is een creoolse, zoete lekkernij die op geen enkel Surinaams feest ontbreekt. In
plaats van bloem of meel wordt er cassave voor gebruikt. Uit het kookboek Un buku.

Bereidingswijze:
Schil de verse cassavewortels, was ze onder de kraan en rasp ze. Laat diepgevroren
cassave ontdooien. Laat de boter op kamertemperatuur zacht worden. Verwarm de
oven voor op 175 tot 180°C. Meng de cassave, suiker en vanillesuiker, kokos, rozijnen,
kaneel, een snuf zout, 175 g boter, kokosmelk en melk goed door elkaar. Voeg naar
smaak een paar druppels amandel-essence toe. Vet een bakblik in en schep het mengsel
erin. Verdeel de rest van de boter er in vlokjes overheen. Bak de bojo 1 tot 1½ uur:
prik na een uur met een vork om te kijken of hij gaar is. De vork moet er droog uitkomen.
Laat de gare bojo goed afkoelen, schud hem voorzichtig uit het bakblik en snijd
hem in stukken. Garneer de bojo met de muisjes.