Deze
preiselbeerenpudding smaakt het best als hij gloeiend heet is.
Bereidingswijze:
roer de boter schuimig in een kom
een voor een de eierdooiers toevoegen
daarna de kaneel, kruidnagel en 75 g van de preiselbeeren erdoor
roeren
(de resterende preiselbeeren afgedekt bewaren)
klop de eiwitten zo stijf mogelijk
beetje bij beetje zout en suiker erbij strooien
leg de eiwitsneeuw op de dooiermassa
meng bakmeel met de gemalen noten en leg deze op het eiwit
met een flinke garde alles luchtig vermengen
vet de puddingvorm met boter in en bestrooi hem met bloem
het beslag in de vorm doen en glad strijken en de vorm sluiten
de pudding in een heet waterbad gedurende 100 min laten koken
de vorm dan eruit halen en even onder de koude kraan houden
open de vorm en laat de pudding 5 min uitdampen
inmiddels de rest van de preiselbeeren verwarmen
stort de pudding voorzichtig en overgiet met de hete preiselbeeren
Serveertip:
Meteen serveren
|