Schuimnotengebak

Ingrediënten voor 4 personen:

145 ml slagroom - 125 g roomboter - 55 g bruine basterdsuiker - 1 sinaasappel (alleen het sap) - 2 eetl. whisky - 4 kant-en-klare of zelfgebakken schuim gebakjes - (zie recept schuimgebak) -
275 ml slagroom (geklopt) - 2 rijpe peren geschild en in plakken - 60 g walnoten geroosterd en fijn gehakt

Bereiding:

Snelle schuimnotengebakjes
Voorbereiding:
Stop de 145ml slagroom en 125 g roomboter, 55 g bruine basterd suiker de sap van 1 sinaasappel + de 2 eetl. whisky in de sauspan meng alle ingrediënten verhit nu voorzichtig de pan tot de suiker oplost als het is op gelost haal je de pan van het vuur tot het lauwwarm is:

Bereidingswijze:
Leg intussen de schuimgebakjes op 4 dessertborden vul deze met de geklopte slagroom leg nu de plakken peer er op en bedruip het geen met de saus uit de sauspan bestrooi als laatste de walnoten er op