Cranachan

Ingrediënten voor 6 personen:

500 ml slagroom of creme double.1 eetl. of 15 ml klare honing, liefst heidehoning. 3 eetl. of 45 ml schotse whisky zoals 'the Famous Grouse'. 4 eetl. of 60 ml yoghurt -(eigenlijk hoort dit een zachte schotse kaas te zijn nl.'Crowdie', maar dit is niet te krijgen in Nederland, Griekse yoghurt is een goede vervanger)..25 g 'oatmeal', dit is grof gemalen havermeel, aangezien wij dat zover ik weet niet kennen, kunnen we gewoon onze havermout gebruiken, eventueel na het roosteren even malen. 150 g frambozen..

Bereiding:

Een traditioneel schots recept, gemaakt van het vele goede dat Schotland te bieden heeft.
Voorbereiding:
Havermout in grillpan of onder grill roosteren tot goudbruin, wegzetten tot afgekoeld.
Bereidingswijze:
Doe de room, honing en whisky in een kom en klop samen tot het pieken vormt vouw de yoghurt in lepel het mengsel in een schaal en zet het ongeveer 2 tot 3 uur in de koelkast. strooi de havermout over het mengsel voor het geserveerd wordt en stapel de frambozen in het midden.