Helado de Azafran - Safraanijs

IngrediŽnten voor 4 personen:

2 koppen melk - sinaasappelschil - 0,5 theel. verkruimelde saffraandraadjes - 6 eidooiers - snufje zout - 1/3 kop suiker - 1,75 kop slagroom - ongezouten pistachenootjes

Bereiding:

Breng de melk met de sinaasappelschil aan de kook. Zeef de melk in een vuurvaste kom en gooi de schil weg. Voeg de saffraan toe aan de melk en laat 20 minuten trekken. Klop intussen de eidooiers, zout en suiker in een kom en voeg deze aan de warme melk met saffraan toe. Giet het mengsel in een metalen schaal en hang deze in een pan met zacht kokend water (au bain marie).Klop het mengsel tot en schuimig en dik is. Haal de schaal van het vuur en laat het afkoelen. Klop vervolgens de slagroom stijf en meng dit voorzichtig door de pudding van melk, eidooiers en saffraan. Vries het geheel is (iedere twee uur even met een vork doorroeren).
Serveer het ijs met fijngehakte pistachenootjes.