Peras con salsa de naranja - Peren met sinaasappelsaus

IngrediŽnten voor 4 personen:

4 peren - 4 eetlepels suiker - kaneelstokje - amandelen - muntblaadjes
Voor de saus:
400 ml sinaasappelsap - 120 gram boter in stukjes - 2 eetlepels cointreau

Bereiding:

Schil de peren en snij ze verticaal verschillende malen door, tot aan het steeltje. Het klokhuis verwijderen. Doe de peren in een wijde pan, zodat ze naast elkaar kunnen liggen, strooi de suiker eroverheen en voeg het kaneelstokje toe. Doe er weinig water bij en laat ze zachtjes koken, totdat ze gaar zijn. Dit kan men zien wanneer de peren doorzichtig worden of wanneer, als erin geprikt wordt, ze zacht zijn. Haal ze dan van het vuur en laat ze koud worden. In de tussentijd kan men de saus bereiden.
Verwarm het sinaasappelsap in een pan, totdat het kookt, draai het gas laag en laat het 30 minuten koken, totdat het vocht tot een kwart is teruggebracht. Haal de pan van het vuur en klop de boter in kleine stukjes erdoorheen. Voeg de Cointreau toe en klop het goed door elkaar. Zet de peren op een schaal en bedek de bodem met de sinaasappelsaus. Garneer met een paar amandelen en muntblaadjes.