Perzik,
misschien wel de sensueelste van alle vruchten vanwege zijn
heerlijke geur het zachte en sappige vlees en zijn roze rode kleur.
De perzik komt oorspronkelijk uit China, waar hij al meer dan
tweeduizend jaar wordt geteeld. Shakespeare was op de hoogte van
zijn magische faam en in ?Een midzomernachtdroom? gebruiken de
heksen hem als afrodisiacum.
Bereidingswijze:
Klop de 3 eierdooiers tot een schuimige massa. Vervolgens steeds
kleine beetjes poedersuiker toevoegen. Als de massa erg stijf wordt
er een klein beetje perziknat doorheen roeren. Klop vervolgens de
slagroom flink stijf en roer deze luchtig door de eiermassa.
Snijd de perzik in dunne plakjes.
Het cakeblik bekleden met vetvrij papier. Zorg dat het papier aan de
randen uitsteekt. De cake in hele dunne plakjes snijden en de bodem
van het cakeblik beleggen met de plakjes. Vervolgens een laagje
perzikschijfjes erop en vervolgens een laagje creme eroverheen
gieten. Dit herhalen en eindigen met een laagje créme. Garneer met
een paar stukjes perzik.
Zet het cakeblik vervolgens minimaal 4 uur in de koelkast. Eventueel
eerst even een uurtje in de vriezer, zodat het wat minder lang
duurt. Het mengsel kan zo voldoende opstijven, zodat het na vier uur
voorzichtig uit het cakeblik kan worden getild en het papier aan de
zijkanten kan worden verwijderd. Meteen serveren na het uit de
koelkast halen.
|