Perzik a la creme

Ingrediënten voor 6 personen:

1 cake
250 ml slagroom
100 gram gezeefde poedersuiker
4 perziken of 1 blik perziken
3 eierdooiers

Bereiding:

Perzik, misschien wel de sensueelste van alle vruchten vanwege zijn heerlijke geur het zachte en sappige vlees en zijn roze rode kleur.
De perzik komt oorspronkelijk uit China, waar hij al meer dan tweeduizend jaar wordt geteeld. Shakespeare was op de hoogte van zijn magische faam en in ?Een midzomernachtdroom? gebruiken de heksen hem als afrodisiacum.
Bereidingswijze:
Klop de 3 eierdooiers tot een schuimige massa. Vervolgens steeds kleine beetjes poedersuiker toevoegen. Als de massa erg stijf wordt er een klein beetje perziknat doorheen roeren. Klop vervolgens de slagroom flink stijf en roer deze luchtig door de eiermassa.
Snijd de perzik in dunne plakjes.
Het cakeblik bekleden met vetvrij papier. Zorg dat het papier aan de randen uitsteekt. De cake in hele dunne plakjes snijden en de bodem van het cakeblik beleggen met de plakjes. Vervolgens een laagje perzikschijfjes erop en vervolgens een laagje creme eroverheen gieten. Dit herhalen en eindigen met een laagje créme. Garneer met een paar stukjes perzik.
Zet het cakeblik vervolgens minimaal 4 uur in de koelkast. Eventueel eerst even een uurtje in de vriezer, zodat het wat minder lang duurt. Het mengsel kan zo voldoende opstijven, zodat het na vier uur voorzichtig uit het cakeblik kan worden getild en het papier aan de zijkanten kan worden verwijderd. Meteen serveren na het uit de koelkast halen.