Abrikozen-roomdelight

IngrediŽnten voor 4 personen:

ca 150 g abrikozenpulp, 3 eieren, wit scheiden
van de dooier, 1 dl. slagroom, 2 dl melk, 50 g suiker,
1 theel. vers citroensap, 1/2 theel. vanille, 1 pakje witte gelatine

Bereiding:

Nagerecht uit de Krim.
Voorbereiding:
Los de gelatine op in een klein beetje handwarm
water. Klop de suiker met de eierdooiers en voeg beetje bij beetje de
melk erbij onder constant roeren. Kook dit mengsel in een pan met
dikke bodem tot het dikker wordt. Vergeet niet te blijven roeren.
Doe er de gelatine bij en blijf roeren tot de gelatine compleet is opgelost.
Laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
Bereidingswijze:
Druk de abrikozenpulp door een zeef of maak het
fijn in de Keukenmachine. Voeg de vanille en het citroensap toe.
Doe dit mengsel bij het gelatinemengsel en roer tot het een geheel is.
Klop de eiwitten stijf en doe hetzelfde met de slagroom. Meng de
slagroom door de eiwitten en schep het dan door het abrikozenmengsel.
Giet het in een vorm naar keuze of in kleine schaaltjes en laat het zeker
2 uur koelen.