Paska

IngrediŽnten voor 4 personen:

500 g kwark
50 g rozijnen
100 g boter
100 g suiker
3 eierdooiers
1/4 l room
50 g gehakte amandelen
Verder heb je nodig
een rood stenen bloempotje met een gatje onderin

Bereiding:

Oud Russisch paasgerecht, heel bijzonder.
Voorbereiding:
doe de kwark in een schone theedoek en vouw de doek dicht en goed uitdrukken
laat 1 nacht drogen
Bereidingswijze:
wrijf de volgende dag de kwark door een zeef
overgiet de rozijnen met heet water en droogwrijven in een doek
doe in een kom de boter met de suiker en de eierdooiers en roer dit schuimig
beetje voor beetje de kwark, de room, de rozijnen en de amandelen erdoor mengen
het schoongemaakte bloempotje bekleden met een kaasdoek en vullen met het kwarkmengsel
zet een bordje , verzwaard met een steen boven de bloempot, en plaats dit in een kom
laat het potje 24 uur staan (het vocht loopt door het gaatje weg in de kom)
Serveertip:
Voor het gebruik de paska omdraaien op een schaal en met een in warm water gedompeld mes in stukken snijden