Heerlijk fris,
fruitig en feestelijk dessert.
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 120 graden C.
Bekleed de bakplaat met een velletje bakpapier.
Steek balletjes uit de meloen.
Bereidingswijze:
Klop de eiwitten tot ze stijf zijn.
Klop er de helft van de suiker, de maïzena en de azijn door. Blijf
kort kloppen tot de suiker is opgelost.
Klop er kort de resterende suiker door.
Schep het eiwitschuim op het midden van de bakplaat als een halve
bol met een doorsnede van circa 18 cm. Maak met behulp van een lepel
een kuiltje in het midden.
Zet de pavlova 45 minuten a 1 uur in de voorverwarmde oven totdat
het schuim aan de buitenkant hard is geworden. ( De pavlova moet
meer drogen dan bakken)
Laat dan in een uitgeschakelde oven met de ovendeur op een kier de
pavlova afkoelen.
Afwerking ; Klop de slagroom stijf met de eetl. suiker.
Zet de pavlova op een platte schaal en vul hem met de slagroom en
verdeel de frambozen en meloen erover en serveer meteen.
|