Kiselj van veenbessen

Ingrediënten voor 4 personen:

600 gram veenbessen, 150 gram suiker, 3 eetlepels aardappelzetmeel, 1 liter water, 100 gram kersenjam voor de versiering, 20 cl geklopte room voor de versiering

Bereiding:

Sorteer en was de veenbessen en bedek ze met de 1 liter koud water en breng het aan de kook.
Uit laten lekken en door de zeef halen. Meng de verkregen brij met het kookwater. Voeg de suiker toe , meng en breng opnieuw aan de kook.
Los het zetmeel op in ongeveer 120 ml koud water en giet ze in straaltjes bij het kokende veenbessensap, terwijl u krachtig roert. Breng aan de kook en haal het van het vuur.
Bedek de bodem van de schaaltjes met kersenjam, giet de kiselj erover en laat afkoelen. Plaats het minstens een uur in de koelkast, kan ook in de vriezer maar het mag niet invriezen.