Pastel de Belém of Portugese custardtaartjes.

Ingrediënten voor 6 personen:

Voor de custardvulling:
1 theelepel geraspte citroenschil
1 vanillestokje
15 g maïszetmeel
150 g fijne suiker
2 eieren
2 kaneelstokjes
20 g tarwebloem
275 ml volle melk
275 ml water
3 eidooiers
Verder:
1 theelepel gemalen kaneel
2 theelepels tarwebloem
2 vierkante plakken diepvriesbladerdeeg (30 cm), ontdooid
3 theelepels bloemsuiker

Bereiding:

Deze smeuïge mini- taartjes uit Lissabon met een vanillevulling à la crème brûlée, zijn ongelooflijk lekker !
Bereidingswijze:
Maak de custardvulling:
Voeg de fijne suiker, de eidooiers en de eieren samen. Klop op de hoogste snelheid tot je een bleke, schuimige massa krijgt.
Verwarm de melk met het water, de geraspte citroenschil en de kaneelstokjes tot tegen het kookpunt. Snijd het vanillestokje in de lengte door, schraap de zaadjes eruit en voeg ze toe aan het melkmengsel.
Schep een eetlepel van het mengsel in een kommetje. Roer er de bloem en het maïszetmeel door tot je een papje krijgt. Voeg het melkmengsel bij het eimengsel. Doe er ook het papje bij. Meng goed.
Giet het geheel weer in een pan en breng al roerend aan de kook. Neem van het vuur als het mengsel goed dik is. Roer minstens nog een minuut door. Giet de hete custard in een schenkkan.
Rol het deeg uit:
Bestrooi je werkblad lichtjes met bloemsuiker, kaneel en bloem. Leg daarop een plak bladerdeeg en de tweede erbovenop. Bestrooi opnieuw met bloemsuiker, kaneel en bloem. Rol het deeg uit tot een plak van 40 bij 30 cm.
Vorm 24 deegplakjes:
Rol het deeg in de lengte op tot een stevige rol. Snijd 24 plakjes af met een dikte van1 à 2cm.
Stel de taartjes samen:
Verwarm de oven voor op 190°C. Vet de kuipjes van de muffinvormen in. Rol elk plakje deeg uit tot een rondje met een diameter van 10 cm. Leg ze in de kuipjes.
Vul de deegbodempjes met custard en bak de taartjes
Bak de taartjes 20 minuten op 190°C. Laat ze even afkoelen in de vorm. Laat verder afkoelen op een rooster. Bestrooi de taartjes met een beetje kaneel en bloemsuiker.
Serveertip:
In plaats van geraspte citroenschil kun je ook geraspte sinaasappelschil gebruiken. Zo krijgen je custardtaartjes een fijn sinaasappelaroma.