Creme caramel.

Ingrediënten voor 4 personen:

1/2 liter melk
1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
1 kaneelstokje
175 g witte basterdsuiker
3 eieren
2 eierdooiers
1 sinaasappelschijfje dwars in een dun plakje gesneden en in vieren gedeeld

Bereiding:

Portugese variatie op Creme Brulee
Voorbereiding:
Breng in een pan het kaneelstokje, de geraspte sinaasappelschil met de melk tegen de kook aan. Laat dit ca. 10 minuten trekken. Leg een theedoek in vieren gevouwen op het aanrecht en zet de bakjes hierop. Verwarm 100 g basterdsuiker in een pan en doe er 4 eetlepel water bij. Zachtjes laten verwarmen tot de suiker is opgelost, dan het vuur iets hoger totdat de suiker goudbruin van kleur is. Karamel in bakjes schenken.

Bereidingswijze:
In een grote kom de eieren, de eidooiers en 75 gr basterdsuiker kloppen tot de suiker goed is opgenomen. Melk al roerende in een dun straaltje aan het eimengsel toevoegen. Kaneelstokje en sinaasappelschil uit de melk verwijderen. Sinaasappelpartjes op de karamel leggen. Mengsel over bakjes verdelen.
Serveertip:
Met een dun mesje de rand van de puddinkjes voorzichtig lossnijden. Vormpjes een voor een even in een bodem heet water houden, zodat de karamel weer kan smelten. Een bordje op een vormpje leggen. Samen keren en de creme karamel op het bordje laten glijden.