Portugese
variatie op Creme Brulee
Voorbereiding:
Breng in een pan het kaneelstokje, de geraspte sinaasappelschil met
de melk tegen de kook aan. Laat dit ca. 10 minuten trekken. Leg een
theedoek in vieren gevouwen op het aanrecht en zet de bakjes
hierop. Verwarm 100 g basterdsuiker in een pan en doe er 4 eetlepel
water bij. Zachtjes laten verwarmen tot de suiker is opgelost, dan
het vuur iets hoger totdat de suiker goudbruin van kleur is. Karamel
in bakjes schenken.
Bereidingswijze:
In een grote kom de eieren, de eidooiers en 75 gr basterdsuiker
kloppen tot de suiker goed is opgenomen. Melk al roerende in een dun
straaltje aan het eimengsel toevoegen. Kaneelstokje en
sinaasappelschil uit de melk verwijderen. Sinaasappelpartjes op de
karamel leggen. Mengsel over bakjes verdelen.
Serveertip:
Met een dun mesje de rand van de puddinkjes voorzichtig
lossnijden. Vormpjes een voor een even in een bodem heet water
houden, zodat de karamel weer kan smelten. Een bordje op een vormpje
leggen. Samen keren en de creme karamel op het bordje laten glijden.
|