In de oven gebakken perziken met rietsuiker en zure room.

Ingrediënten voor 4 personen:

2 perziken
2 theelepel rietsuiker
1 theelepel gemalen kaneel
200 ml zure room
1 glas rode port (ruby port heeft de voorkeur)
50 g geroosterde pistache noten
2 theelepels zaadjes van de granaatappels

Bereiding:

Een zoet nagerecht met perziken en port
Voorbereiding:
De hete lucht over voorverwarmen op 160 graden C.
Snij de perziken door de helft en haal de pitten eruit
Maal de pistachenoten zeer grof

Bereidingswijze:
Leg de perziken in de ovenschaal, besprenkel de perziken met de port, bestrooi ze met de gemalen kaneel en rietsuiker. Bak de perziken 15 minuten in de oven.

Leg de perziken op een bord, besprenkel ze met de saus die bij het bakken in de oven is ontstaan. Doe in iedere perzik een lepel zure room en strooi de gemalen pistache noten en de granaatappel zaadjes er overheen.
Serveertip:
Serveer lauw warm tot warm.