Arroz Doce.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 citroen
1 sinaasappel
200 gram dessertrijst
snufje zout
1 liter volle melk
1 kaneelstokje
100 gram suiker
1 eetlepel boter
2 eierdooiers
kaneelpoeder

Bereiding:

Portugese rijstpudding.
Voorbereiding:
Citroen en sinaasappel goed schoonboenen.

Bereidingswijze:
Snijd van de citroen en sinaasappel reepjes dunne schil van ca. 5 cm af. In pan rijst met sinaasappel- en citroenschil, ca. 5 dl water en snufje zout aan de kook brengen. Rijst onafgedekt ca. 5 minuten laten sudderen tot rijst water heeft opgenomen. Melk en kaneelstokje toevoegen en geheel op heel laag vuur onafgedekt ca. 20 minuten laten sudderen tot melk is opgenomen, regelmatig doorroeren. Kaneelstokje verwijderen. Suiker, boter en eierdooiers door rijst roeren. Op laag vuur blijven roeren tot eierdooiers ook door rijst zijn opgenomen en rijst romig is. Nog ca. 5 minuten al roerend zachtjes laten koken. Rijstpudding over vier schaaltjes verdelen en ca. 2 uur in de koelkast zetten.
Serveertip:
Vlak voor het serveren bestrooien met kaneelpoeder.