Portugese
rijstpudding.
Voorbereiding:
Citroen en sinaasappel goed schoonboenen.
Bereidingswijze:
Snijd van de citroen en sinaasappel reepjes dunne schil van ca. 5 cm
af. In pan rijst met sinaasappel- en citroenschil, ca. 5 dl water en
snufje zout aan de kook brengen. Rijst onafgedekt ca. 5 minuten
laten sudderen tot rijst water heeft opgenomen. Melk en kaneelstokje
toevoegen en geheel op heel laag vuur onafgedekt ca. 20 minuten
laten sudderen tot melk is opgenomen, regelmatig doorroeren.
Kaneelstokje verwijderen. Suiker, boter en eierdooiers door rijst
roeren. Op laag vuur blijven roeren tot eierdooiers ook door rijst
zijn opgenomen en rijst romig is. Nog ca. 5 minuten al roerend
zachtjes laten koken. Rijstpudding over vier schaaltjes verdelen en
ca. 2 uur in de koelkast zetten.
Serveertip:
Vlak voor het serveren bestrooien met kaneelpoeder.
|