Salzburger Nockerln.

Ingrediënten voor 4 personen:

6 eiwitten, snufje zout, 3 eetl. suiker, 1 pakje vanillesuiker, 3 eidooiers, 20 g bloem, geraspte schil van 1/2 citroen, 4 eetl. melk, 20 g boter, 2 eetl. poedersuiker

Bereiding:

Beroemd Oostenrijks recept van souffle met poedersuiker. Na het bakken direct opdienen, omdat de souffle anders inzakt; ook tocht of het ruw neerzetten van dit donzige toetje kan inzakken tot gevolg hebben.

Bereidingswijze:
Klop de eiwitten met wat zout stijf en voeg er geleidelijk de suiker en de vanillesuiker aan toe. Verwarm de oven voor op 225 graden C. Roer de eidooiers los en vermeng ze luchtig met een derde van het stijfgeslagen eiwit. Meng er dan langzaam de rest van het eiwit door. Schep er de gezeefde bloem en de geraspte citroenschil voorzichtig door. Breng de melk met de boter aan de kook in de vuurvaste schaal. Doe de eiwitmassa hierbij en vorm er vervolgens met behulp van een pannenlikker 'bergen' van. Bak de Nockerln in ca. 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven goudbruin en houd de ovendeur intussen dicht! De Nockerln horen van binnen nog cremig te zijn. Bestrooien met poedersuiker en meteen opdienen.