Chilipeper en
chocolade zijn een traditionele Mexicaanse combinatie in dit roomijs
Voorbereiding:
Doe de melk en de gedroogde chilipepers in een pan en breng het
tegen de kook aan. Neem de pan van het vuur, dek af en laat minstens
20 minuten trekken.
Bereidingswijze:
Klop de dooiers met de suiker tot het mengsel dik en lichtgeel is.
Neem de chilipepers uit de melk en breng de melk weer tegen de kook
aan. Doe de gehakte chocolade in de melk en laat al roerend smelten.
Giet de chocolademelk al roerend met een houten lepel bij het
dooiermengsel. Verhit dit au bain marie 3-4 minuten tot het iets
dikker is. Laat het afkoelen en zet het minstens 1 uur in de
koelkast.
Klop de slagroom lobbig en schep het door het afgekoelde mengsel.
Schep het mengsel daarna in de ijsmachine en laat ca.30 minuten
draaien. Doe evt. vlak voor de draaitijd afgelopen is de gehakte
verse chilipeper in het ijs.
|