Boter en bloem
voor de vormpjes, 125 gram boter, 75 gram suiker, 2 eieren, 50 gram
geroosterde hazelnoten, 75 gram zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel
bakpoeder, 2 eetlepels bakgember(gembersnippers), 2 eetlepels
gembersiroop.
VOOR DE SAUS: 100 gram bittere chocolade, 1/8 liter slagroom. |
EEN MODERN
MEXICAANS TOETJE VAN SPAANSE KOMAF.
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 180 graden C. Souffleschaaltjes invetten met wat
boter en bestuiven met wat bloem.
Bereidingswijze:
Roer de boter met de suiker met de mixer glad. Roer er de eieren, de
fijngehakte hazelnoten, het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, de
bakgember en de gembersiroop erdoor. Schep het mengsel in de
vormpjes en zorg dat ze niet hoger dan tot tweederde van de rand
zijn gevuld. Bak de cakejes in circa 25 minuten gaar en goudbruin.
Stort de cakejes uit de vormpjes en laat ze op een rooster tot
lauwwarm afkoelen.
Smelt ondertussen de in blokjes gebroken chocolade op laag vuur in
de slagroom. Leg op ieder bord een cakeje en giet er wat warme
chocoladesaus over.
Serveertip:
Vervang de chocoladesaus door vanillesaus.
|