Cakejes met noten en chocoladesaus.

 .

Ingrediënten voor 6 personen:

Boter en bloem voor de vormpjes, 125 gram boter, 75 gram suiker, 2 eieren, 50 gram geroosterde hazelnoten, 75 gram zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel bakpoeder, 2 eetlepels bakgember(gembersnippers), 2 eetlepels gembersiroop.
VOOR DE SAUS: 100 gram bittere chocolade, 1/8 liter slagroom.

Bereiding:

EEN MODERN MEXICAANS TOETJE VAN SPAANSE KOMAF.
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 180 graden C. Souffleschaaltjes invetten met wat boter en bestuiven met wat bloem.
Bereidingswijze:
Roer de boter met de suiker met de mixer glad. Roer er de eieren, de fijngehakte hazelnoten, het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, de bakgember en de gembersiroop erdoor. Schep het mengsel in de vormpjes en zorg dat ze niet hoger dan tot tweederde van de rand zijn gevuld. Bak de cakejes in circa 25 minuten gaar en goudbruin. Stort de cakejes uit de vormpjes en laat ze op een rooster tot lauwwarm afkoelen.
Smelt ondertussen de in blokjes gebroken chocolade op laag vuur in de slagroom. Leg op ieder bord een cakeje en giet er wat warme chocoladesaus over.
Serveertip:
Vervang de chocoladesaus door vanillesaus.