Mango-ananas gratin.

 .

Ingrediënten voor 4 personen:

2 mango's
4 schijven ananas (blik)
1/2 dl rum
25 gram boter
1 zakje vanillesuiker
1/2 theel. gemberpoeder
125 gram donkere basterdsuiker
1/2 dl kookroom
1 theel. geraspte citroenschil
250 ml zure room

Bereiding:

Een heerlijk dessert uit de Mexicaanse keuken. Voor het grootste deel van te voren te bereiden, de finishing touch komt vlak voor het opdienen.
Voorbereiding:
Halveer en schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes of partjes.
Giet de ananas af en vang het sap op. Verwarm 1/2 dl van dit sap met de rum, boter, vanillesuiker, gemberpoeder en de helft van de basterdsuiker en kook dit iets in. Haal de vruchten erdoor.
Leg in 4 ovenvaste schaaltjes een plak ananas. Verdeel de mango erover.
Bereidingswijze:
Klop de kookroom iets op en schep deze met de citroenrasp door de zure room. Verdeel dit mengsel over de vruchten in de schaaltjes. Strooi de rest van de basterdsuiker erover.
Zet de desserts even onder een hete grill totdat de suiker gesmolten en licht gekarameliseerd is. Blijf erbij, zodat ze niet te donker worden!
Serveer ze direct.