Een heerlijk
dessert uit de Mexicaanse keuken. Voor het grootste deel van te
voren te bereiden, de finishing touch komt vlak voor het opdienen.
Voorbereiding:
Halveer en schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees
in blokjes of partjes.
Giet de ananas af en vang het sap op. Verwarm 1/2 dl van dit sap met
de rum, boter, vanillesuiker, gemberpoeder en de helft van de
basterdsuiker en kook dit iets in. Haal de vruchten erdoor.
Leg in 4 ovenvaste schaaltjes een plak ananas. Verdeel de mango
erover.
Bereidingswijze:
Klop de kookroom iets op en schep deze met de citroenrasp door de
zure room. Verdeel dit mengsel over de vruchten in de schaaltjes.
Strooi de rest van de basterdsuiker erover.
Zet de desserts even onder een hete grill totdat de suiker gesmolten
en licht gekarameliseerd is. Blijf erbij, zodat ze niet te donker
worden!
Serveer ze direct.
|