Mangomousse.

 .

Ingrediënten voor 6 personen:

2 rijpe mango's, 1 klein stukje verse gember, geschild en in snippers, 120 gram gezeefde poedersuiker, sap van 1 limoen, 1/8 liter slagroom.

Bereiding:

Een heerlijk fris Mexicaans nagerecht. Is perfect om de smaakpapillen te laten afkoelen na een pittige Mexicaanse maaltijd.
Bereidingswijze:
Snijd de mango's doormidden door aan een kant van de grote pit te snijden. Houd 2 reepjes achter en schep de rest van het vruchtvlees in een kom, blender of keukenmachine.
Voeg de gember, poedersuiker en limoensap toe en pureer de vruchten tot een glad mengsel.
Klop de slagroom stijf en spatel dit door de mangomousse.
Verdeel de mousse over 6 schaaltjes en zet ze minimaal 1 uur in de koelkast.
Snijd de achtergehouden reepjes mango in kleine stukjes en gebruik ze om de mousse te garneren.