In Rode Wijn Gemarineerde Sinaasappels.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

3 dl rode wijn (kies geen complexe wijn maar zoek het in het mediterrane)
4 eetl. suiker
1/2 vanillestokje
2 eetl. sinaasappellikeur
4 sinaasappels (navels)
4 bolletjes vanille-ijs

Bereiding:

Marokkaans dessert.
Voorbereiding:
Sinaasappelplakken in 2 dl wijn/likeurvocht (zie "bereiding") minimaal 3 uren laten marineren. Af en toe omscheppen.

Bereidingswijze:
Breng de wijn met het opengesneden vanillestokje en de suiker aan de kook en laat het vocht tot 2 deciliter inkoken.
Roer van het vuur af de sinaasappellikeur door het vocht.
Schil de sinaasappels zo dik dat ook het witte vlies wordt weggesneden.
Snijd de sinaasappels in plakken en laat ze minimaal 3 uur in het vocht liggen.
Serveertip:
Serveer de in wijn gemarineerde sinaasappel met een bolletje vanille-ijs.