Dessert van gedroogde vruchten.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

75 g gedroogde pruimen,
75 g gedroogde abrikozen,
40 g rozijnen,
l dl rum,
5 dl melk,
120 g poedersuiker,
100 g bloem,
3 eieren,
20 g boter of margarine,
50 g gepelde amandelen

Bereiding:

Een heerlijk Marokkaans nagerecht.
Voorbereiding:
Ontpit de pruimen.
Doe de pruimen en abrikozen in een schaal schenk er zoveel water bij tot ze onderstaan,
sluit de schaal af met het deksel en laat ze 8 uur (1 nacht) weken.
Bereidingswijze:
Volgende dag: doe de pruimen en abrikozen in een zeef en laat ze goed uitlekken.
Week de rozijnen in de rum.
Verwarm de melk, maar laat niet koken.
Klop de eieren los.
Meng de suiker door de bloem.
Voeg de losgeklopte eieren toe en al roerend beetje bij beetje de warme melk.
Roer alles tot een glad mengsel.
Voeg de pruimen, de abrikozen en de rozijnen met de rum toe.
Verwarm de oven 10 minuten voor op 180 graden C.
Vet de ovenschaal in met wat boter.
Schenk het mengsel in de ovenschaal en verdeel er de boter in klontjes over.
Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak het in 50 minuten gaar.
Rooster de amandelen lichtbruin in een hete droge koekenpan,
schep ze tijdens het roosteren regelmatig om.
Garneer het gerecht met de geroosterde amandelen.